När det overkliga blir verklighet

Jag kommer ihåg när jag gick på högstadiet och vi fick läsa om förintelsen på riktigt för första gången. Hur folk med okunskap manipulerades till att utföra gärningar i rasismens namn. Hur folk lät sig luras då det var enklare att hitta en syndabock att skylla världens problem på än att faktiskt se de verkliga orsakerna till problemen. Aldrig i hela mitt liv skulle jag tro att dessa absurda tankar och idéer skulle finnas på 2000-talet. Bevisligen hade jag otroligt fel.

Igår fick de rasistiska partiet SD två mandat till Europaparlamentet. Det är två mandat för mycket.

Sverige, ett land som sägs ha hög utbildningsnivå, släpper in ett främlingsfientligt parti på grund av okunskap. Så många människor jag mött som skyller sina problem på invandrare. De tar våra bostäder, de tar våra jobb och de tar våra skattepengar är tre stora orsaker till varför många röstar på SD. Jag håller med om att det är riktigt tråkigt att inte kunna få en egen lägenhet när man börjar närma sig 20-års åldern. MEN jag skulle aldrig bli så egoistisk att jag lägger detta problem på invandrare som flyr till vårt land på grund av krig, svält och förföljelser. Kanske är det dags för kommunen att bygga fler och billigare lägenheter? Kanske är det dags att släppa in lite solidaritet i samhället och faktiskt inse att de som flyr hit för sitt liv behöver tak över huvudet.

 

Jag anser att jobben ska gå till de som besitter kompetensen, oavsett kön eller ras. Spelar det någon roll att jag är född i Irak om jag är en sjuhelvettes läkare? NEJ! Om jag får en hjärnblödning skulle jag föredra en utländsk läkare med kunskap och som kanske inte till hundra procent besitter språket vi pratar i det här landet framför en svensk läkare som kanske inte är fullt lika bra. Det är inte språket som gör att jag känner trygghet hos en läkare. Det är sättet hen behandlar mig som avgör min uppfattning.

Inte sagt att utländska arbetare alltid är bättre än svenska, men jobben ska gå till de som förtjänar dem och som har kunskaperna som krävs.

 

Vi betalar skatt i Sverige för att alla ska kunna leva ett bra liv. Om en del av de ofantliga mängder skatt vi betalar går till att hjälpa människor i nöd är jag mer än nöjd. En stor fråga som upprör många är eventuella bygganden av moskéer. Oh herregud, Sverige kommer aldrig mer bli som förut. Vi kommer tappa alla våra traditioner och värderingar om detta händer. Muslimerna får inte ta över vårt kristna land!! När var du senast i kyrkan? På vilket sätt skulle du känna att våra traditioner blir hotade av en byggnad som du absolut inte behöver besöka? Jag tror på religionsfrihet och att alla ska få tycka och känna som de vill. Visst har vi lagar i Sverige som ska följas, men de sätter inte stopp för folk att få utöva sin religion de bekänner sig till. Våra skattepengar går till mycket som jag kanske inte alltid vill stödja. Det är demokratins baksida. Varje individ kan inte bestämma över sina skattepengar. Varför inte lägga en del av dessa pengar på en byggnad som gör att folk kan känna samhörighet och trygghet. Just du kanske inte kommer nyttja denna byggnad, men i ärlighetens namn använder du inte alla förmåner/byggnader som våra skattepengar går till.

 

Vi lever alla på samma jordklot. Att just du och jag föddes i Sverige är en slump. Jag vill kunna flytta vart jag vill. Jag vill känna mig välkommen i ett annat land om det skulle bli krig i Sverige. Jag tror inte på ”vi-och-dom-gränser” och jag tror inte på att det finns någon mer ras än rasen homo sapien. Jag tror på människan och jag tror på solidaritet. Jag vill leva i ett mångkulturellt land där olikheter uppmuntras. Och det viktigaste av allt – jag vill inte leva, och uppfostra mina framtida barn, i ett land där folk inte har tillräckligt med kunskap för att skilja demokrati från rasism.

 

Jag vill kunna leva i ett land där vi kan säga det här till våra invandrare:

Välkommen till ett land där du inte behöver gå hungrig eller utan bostad. Välkommen till ett land där du ska få den framtid du aldrig fick i ditt förra land. Välkommen till ett land där vi tror på mångkultur och allas lika värde. Välkommen till Sverige.

Are those reebok or nike?

Så var det måndag igen. Helgen spurtade förbi men jag hann jobba lite, träffa Jenny och så köra lite disco dansit med tjejerna på royal. 
Nu har jag inget mer kult att berätta för idag så jag säger hejdååå.


HIT ME WITH YOUR BEST SHOT 👊

Det här blir en riktigt bra dag. Torsdagskvällar är min favoritstund på veckan, då spelar det ingen roll hur länge man är vaken för även fast man är dödstrött på fredag så är det alldeles strax HELG.

Gårdagskvällen var bättre än vanligt också. Jag fick gå och träna för första gången sen öroninflammationen. Nytt träningspass med min pt och det känns i armarna idag. Damn vad skönt det var att komma igång igen.

Grädden på moset var att jag och Frida bokade klart allt till tågluffen! Sen att det blev lite missförstånd så vi råkade boka en vecka för länge är ju ett mindre problem hahaha. Jag är så jäääävla taggad!! Om ni följa oss på vår resa så får ni kika in på vår blogg http://enenkeltilleuropa.blogg.se/

Medan jag väntar på tågluffen kommer jag åka på brännbollsyran i umpan med Emilia och helgen efter åka och se världens bästa HÅKAN HELLSTRÖM med ärtan. Det här kommer bli den bästa våren/sommaren ever.

 

Ha en bra helg!

BRINGING SEXY BACK

Weeeeeell hello there, eran favoritbloggare är tillbaka. Jag har spenderat (med betoning på SPENDERAT) helgen i huvudstaden med mina kära vänner Jennifer, Emilia och Hanna. I fredags tog tre zombies ett alldeles för tidigt plan mot regnet. En av dessa zombies med förkylning och öroninflammation. Jag hade drogat ner mig själv med diverse medikament så jag överlevde resan. No pain no gain. 
När vi, utan karta och kompass, nådde centralen mötte vi sexxxxihanna och sedan fick kontokortet springa maran. Trippla gånger. Skaffa aldrig jobb ni som pluggar och har er. Ni tjänar pengar och sen spenderar ni upp allt och lite till. Just sayin.
Kvällen avslutades på tapasrestaurang i sällskap med mina två andra grymma vänner Jenny och sangriakaraffen.
Lördagen innehöll mer shopping och sedan var det dags för byborna att se en äkta a-kändis. Jag pratar såklart om Sean banan. LOOOOL, nog för att vi stod bredvid han och Eric Saade så var det faktum att vi stod på VIP-dansgolvet, hade egen minibar, stod en meter ifrån Jessica biel, fick dansa arslena av oss, se Justin sjunga en centimeter ifrån oss, RÖRA vid guden och alla hans dansare liiiiiiite coolare. Ord kan inte förklara hur grym jävla kväll det var. 
På söndagen drog vi raggen på gröna Lund och åkte allt vi hann med. Jag skrek ut mina lungor i katapulten och jag kan tänka mig att till och med döva agda 93 kunde höra mitt vrål.
Det här har helt enkelt varit en av de bästa helgerna på väldigt, väldigt lång tid! 

Här ville jag att vi skulle vara en cool klädreklam. Ingen ville va med mig.Söndag

Så var den här långhelgen snart slut också. Den har varit riktigt bra trots förkylning. Avslutar den med bilder från påsken och valborg. Igen. Jag älskar att fota med systemkamera - allt blir så mycket finare då. Varning för bildbomb.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Valborg del 2

Valborg har passerat och med den kom halsfluss. Jag hade i alla fall sjukt kul i onsdags. Vi sjöng singstar och dansade och yadayadayada. Dagen efter hängde jag med Jennifer och vi kan väl erkänna att vi har varit piggare. Att jag dessutom fick halsfluss gjorde inte dagen bättre. Värt det? Ja!! Nu ska jag ladda om för på fredag åker jag med mina bebz till Stockholm för att dansa till Justin Timberlake. Det blir en grym helg!!

Jag har fotat lite finare bilder med systemisen men de här får duga so long.
RSS 2.0