När det overkliga blir verklighet

Jag kommer ihåg när jag gick på högstadiet och vi fick läsa om förintelsen på riktigt för första gången. Hur folk med okunskap manipulerades till att utföra gärningar i rasismens namn. Hur folk lät sig luras då det var enklare att hitta en syndabock att skylla världens problem på än att faktiskt se de verkliga orsakerna till problemen. Aldrig i hela mitt liv skulle jag tro att dessa absurda tankar och idéer skulle finnas på 2000-talet. Bevisligen hade jag otroligt fel.

Igår fick de rasistiska partiet SD två mandat till Europaparlamentet. Det är två mandat för mycket.

Sverige, ett land som sägs ha hög utbildningsnivå, släpper in ett främlingsfientligt parti på grund av okunskap. Så många människor jag mött som skyller sina problem på invandrare. De tar våra bostäder, de tar våra jobb och de tar våra skattepengar är tre stora orsaker till varför många röstar på SD. Jag håller med om att det är riktigt tråkigt att inte kunna få en egen lägenhet när man börjar närma sig 20-års åldern. MEN jag skulle aldrig bli så egoistisk att jag lägger detta problem på invandrare som flyr till vårt land på grund av krig, svält och förföljelser. Kanske är det dags för kommunen att bygga fler och billigare lägenheter? Kanske är det dags att släppa in lite solidaritet i samhället och faktiskt inse att de som flyr hit för sitt liv behöver tak över huvudet.

 

Jag anser att jobben ska gå till de som besitter kompetensen, oavsett kön eller ras. Spelar det någon roll att jag är född i Irak om jag är en sjuhelvettes läkare? NEJ! Om jag får en hjärnblödning skulle jag föredra en utländsk läkare med kunskap och som kanske inte till hundra procent besitter språket vi pratar i det här landet framför en svensk läkare som kanske inte är fullt lika bra. Det är inte språket som gör att jag känner trygghet hos en läkare. Det är sättet hen behandlar mig som avgör min uppfattning.

Inte sagt att utländska arbetare alltid är bättre än svenska, men jobben ska gå till de som förtjänar dem och som har kunskaperna som krävs.

 

Vi betalar skatt i Sverige för att alla ska kunna leva ett bra liv. Om en del av de ofantliga mängder skatt vi betalar går till att hjälpa människor i nöd är jag mer än nöjd. En stor fråga som upprör många är eventuella bygganden av moskéer. Oh herregud, Sverige kommer aldrig mer bli som förut. Vi kommer tappa alla våra traditioner och värderingar om detta händer. Muslimerna får inte ta över vårt kristna land!! När var du senast i kyrkan? På vilket sätt skulle du känna att våra traditioner blir hotade av en byggnad som du absolut inte behöver besöka? Jag tror på religionsfrihet och att alla ska få tycka och känna som de vill. Visst har vi lagar i Sverige som ska följas, men de sätter inte stopp för folk att få utöva sin religion de bekänner sig till. Våra skattepengar går till mycket som jag kanske inte alltid vill stödja. Det är demokratins baksida. Varje individ kan inte bestämma över sina skattepengar. Varför inte lägga en del av dessa pengar på en byggnad som gör att folk kan känna samhörighet och trygghet. Just du kanske inte kommer nyttja denna byggnad, men i ärlighetens namn använder du inte alla förmåner/byggnader som våra skattepengar går till.

 

Vi lever alla på samma jordklot. Att just du och jag föddes i Sverige är en slump. Jag vill kunna flytta vart jag vill. Jag vill känna mig välkommen i ett annat land om det skulle bli krig i Sverige. Jag tror inte på ”vi-och-dom-gränser” och jag tror inte på att det finns någon mer ras än rasen homo sapien. Jag tror på människan och jag tror på solidaritet. Jag vill leva i ett mångkulturellt land där olikheter uppmuntras. Och det viktigaste av allt – jag vill inte leva, och uppfostra mina framtida barn, i ett land där folk inte har tillräckligt med kunskap för att skilja demokrati från rasism.

 

Jag vill kunna leva i ett land där vi kan säga det här till våra invandrare:

Välkommen till ett land där du inte behöver gå hungrig eller utan bostad. Välkommen till ett land där du ska få den framtid du aldrig fick i ditt förra land. Välkommen till ett land där vi tror på mångkultur och allas lika värde. Välkommen till Sverige.

Kommentarer
Postat av: jenny

Så jävla bra

2014-05-26 @ 18:03:43
Postat av: Jenko

ALLTSÅ JAG ÄLSKAR DIG! Så sjukt bra Rebecca och så sant <3 tänk om alla hade kunnat tycka precis som du!

2014-05-26 @ 18:13:36
Postat av: Fanny

Helt sant, otroligt bra skrivet!

2014-05-26 @ 20:25:07
Postat av: Sanna

Så bra uttryckt och skrivet! Älskar sista stycket, helt rätt!

2014-05-26 @ 20:40:57
Postat av: Faster Kerstin

Härligt med raka uttryck och åsikter!!! Jag fick mig några tankeställare. Kom med fler idéer om hur man ska vända främlingsfientligheten i Sverige.

2014-05-26 @ 20:49:50
Postat av: Sandra

Sjukt bra skrivet Rebecca, kunde inte sagt det bättre själv!!!

2014-05-26 @ 21:14:44
Postat av: Mamsen

Så mycket kloka ord, min dotter. Du borde kanske bli politiker. ❤️

2014-05-26 @ 22:11:58
Postat av: Amanda

Så jävla bra skrivet!!

2014-05-26 @ 22:14:08
Postat av: Hyrestanten

Efter det katastrofala valet känns det bra och hoppingivande att få läsa dina ord. Tack!

Postat av: Mary

Bra skrivet och du är bra på att uttrycka dig:)

2014-05-26 @ 22:31:58
Postat av: Anonym

Så sinnes jävla sjukt bra skrivet alltså!

2014-05-27 @ 01:10:41
Postat av: Nakna sanningen

Vad är anledningen till att vi plockar in utlänningar i landet? Regeringen gillar pengar. När vi plockar in utlänningar kan vi hålla nere lönerna på oss vanliga svenska arbetare.

Svar: Jag hoppas och tror att anledningen till att vi tar in folk är på grund av att vi vill att de ska överleva och för att vi har ett ansvar som ett relativt rikt land att hjälpa de som har det sämre.
Rebecca

2014-05-27 @ 07:51:36
Postat av: Bra skrivet

Men jag håller inte med om att vi erbjuder folk ett bra liv när vi låter dom bo i t.ex. Vittangi där det helt saknas möjligheter?

Svar: Sjävklart skulle man föredra att de for bo i "centrum" och integreras i samhället så snabbt det bara går. Invandringspolitiken är inte klockren idag, men att rösta SD är ett steg i väldigt fel riktning. Helle skulle jag bo i vittangi än att dö i mitt hemland i krig.
Rebecca

2014-05-27 @ 08:37:29
Postat av: ....

like you people feeds us energy,i wish 20% percent of your knowledge others could have in this country , huge respect for youre mentality! efter fem år det e ju första gången som jag kännar mig helt välkommen i den här landet :)

2014-05-27 @ 11:17:09
Postat av: Fransson

Bra skrivet, men det är dina tankar och värderingar. Själv håller jag inte med om att det är okunskap som är orsaken bakom rösterna, rasism är orsaken. Rasismen kommer alltid att finnas i världen och de smörkhyade är oftast mer rasistiska än vi vita men då är det aldrig någon som påpekar det. Istället ska vi tycka synd om människor som kommer från hjärntvättning och misär. Det är deras problem och inte vårat att deras land är korrupt och åt helvete helt enkelt. Jag tycker invandrare är fega som rymmer från sina problem istället för att kämpa för deras rättigheter och överlevnad. Ska alla bara fly till Sverige för att få allt serverat och vänta på att andra ska lösa deras problem?

Tråkigt att svenska folket snart är minoriteten i sitt egna land. Vilket även det har nackdelar. Det tvinga vuxna människor från flytta hemifrån skaffa karriärer och familj. Medans utlänningar får bostäder på våra bekostnader. Självklart att folket reagerar såhär ser det ut i hela Europa. Det är inte alls en skräll att högern växer och blir starkare.

Tänk bara på våra äldre i landet omsorgen för de människor som byggt upp våran trygghet pissas det på för att pengarna inte räcker till. Då funderar de flesta hur Sverige och många andra länder tänker när man prioriterar andra länders välfärd högre än de som verkligen behövs i sitt egna land. Världen är uppdelad i olika länder av en anledning

2014-05-27 @ 12:40:10
Postat av: Majcarina

Bra Rebecca du är guld. Jag blev så glad när jag läste dina rader. Nu hann jag dock läsa "Fransson" och blev helt matt. Tur det finns många goda krafter och en historiker skriver idag att han tror att svenska gräsrötter kan bli ett föredöme i Europa mot främlingsfientligen? Sug på den du "Fransson".

2014-05-27 @ 13:12:14
Postat av: Majcarina

..man kan stava fel, typ "främlingsfientligen, men du vet vad jag menar. Fast kanske inte "Fransson" så igen... En historiker skriver idag att han tror att svenska gräsrötter kan bli ett föredöme i Europa mot främlingsfientligheten?

2014-05-27 @ 13:37:05
Postat av: Elsa

Rebecca du är härmed min idol, du är klok, uttrycker dig fett bra och du har framför allt ett stort hjärta! Älskar dig fina, grymma du!

Till "Fransson": Först undrar jag på vad du baserar att mörkhyade människor oftast är mer rasistiska än vita människor? Är det baserat på dina personliga upplevelser och erfarenheter eller har du exempelvis någon statistik eller liknande på detta som du skulle vilja dela med dig av? Ett intressant påstående är det i alla fall tycker jag.
Sen tycker jag personligen att vems fel det är att ett land befinner sig i krig eller i andra tragiska, akuta svårigheter inte har någon betydelse. Sverige är ett jämförelsevis rikt land som då absolut kan hjälpa omvärlden med dess problem, exempelvis genom att ta emot flyktingar från utsatta områden. Jag tycker inte att det i denna fråga handlar om vems fel det är, vi kommer ingen vart med att peka finger, vi kan väl helt enkelt bara hjälpa varandra känner jag.
Att du skriver att det är "fegt" av invandrare att fly från sin egna, kanske säkra död visar på just okunskap som du menar inte är bakgrunden till rasistiska åsikter och värderingar. Hur ska man kunna stanna och kämpa för sina rättigheter om man knappt har några? Man vill bevisligen ha en förändring eftersom att man flyr för sitt liv från landet, men man har kanske inte möjligheten att förändra situationen i hemlandet på grund av olika anledningar, som då är anledningarna till varför man flyr.

Jag hoppas verkligen att vi kan visa på lite mer medmänsklighet och mindre egoism, lite mer jämlikhet och mycket, mycket mindre SD.

2014-05-27 @ 20:49:42
Postat av: Anonym

till ( FRAN KHARA SSON) vi får se om du stannar i Sverige när det blir krig.

2014-05-27 @ 22:17:44
Postat av: Mia

Nu är det såå länge sen jag skrev en kommentar till dej Rebban,men nu måste jag!! För jag blir så stolt över dig att jag får gåshud över hela kroppen!Ditt blogginlägg skulle behöva publiceras nånstans där alla kunde ta del av det. Puss och kram från mej:)

2014-06-03 @ 20:50:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0