Podcastepidemin

Tre tentor avklarade, en kvar. Check på spanska, fortsättningskurs i matematisk statistik och besluts- och finansiell metodik. Två dagar av plugg kvar plus en tenta sen är det ledighet som väntar.
 
Förutom att tentaplugga och skriva tentor så svettas vi bort här i solen, liksom de flesta i Sverige just nu. Men att behöva sitta inomhus och plugga med persiennerna neddragna för att slippa lockas av solen, samtidigt som man dör av värme, det är terror. Är i desperat behov av en fläkt, men på grund av tidsbrist (och förvaringsbrist) nöjer jag med mig en liten minifläkt som vi köpte samma dag som jag flyttade in här för snart två år sedan. Den har ungefär samma effekt som om en femåring skulle blåsa mig i ansiktet, men den är bättre än att sakta stekas till döds.
 
Andra tips för att överleva den här perioden är PODDAR. Alltså jag älskar poddar. Jag har i flera år varit en motståndare till detta fenomen, men 2016 - det är året då jag blev helt betagen av alla poddar. Dessa poddar lyssnar jag på varje vecka och i följande ordning:
 
1. Säker stil. Kan vara världens bästa podd. Älskar allt med Ebba von Sydow och Emilia de Poret. Det bästa är att både min syster och Sofia i min klass lyssnar lika slaviskt på denna podd som jag, så det finns alltid någon att diskutera det senaste avsnittet med. Som namnet avslöjar diskuteras allt mellan hur man packar smart inför en resa (ni som känner mig vet att det är något jag behöver seriös hjälp med, packa lätt har aldrig varit min grej) till hur man uppdaterar garderoben på ett hållbart sätt. LOVE IT.
 
2. Fredagspodden med Hannah och Amanda. Har lite hatkärlek till den här podden, men likförbanant lyssnar jag på den varje vecka. 
 
3. P3 dokumentär. Så jäkla bra program alltså. Här finns ju verkligen något för alla. Sitter i skrivandes stund och lyssnar igenom söndagens avsnitt om statskuppen i Chile 1973. Så sjukt spännande och så älskar jag att man lär sig något hela tiden.
 
4. Se habla español och diverse andra spanska poddar. Dels för att öva på spanskan och dels för att de brukar ta upp så jävla roliga ämnen. Brukar leverera veckans skratt.
 
5. Sist men inte minst - Filip och Freeeeedrik. Brukar oftast gå tillbaka och lyssna på deras svenska poddar, där favoriten är "Fyllepodden". Tror jag lyssnat på denna kanske 5 gånger, och den blir bara bättre. Hett tips om ni vill skratta arslena av er.
 
Bild som summerar dagens mode.
 

Kommentarer
Postat av: QUEEN H

HAHAHA Du är så jävla rolig ❤

2016-06-03 @ 15:52:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0